Samospráva chce zrekonštruovať Sninské rybníky

05.12.2007 Snina

Snina 5. decembra (TASR) - Desaťročia známa rekreačná oblasť Sninské rybníky, nachádzajúca sa tesne pri meste s 21 tisíc obyvateľmi, v súčasnosti nevyhovuje európskym normám a prísnym hygienickým kritériám.
Sninská samospráva sa preto rozhodla, že spomínanú zónu, ktorá prerástla prímestský charakter, zrekonštruuje. Súčasťou prerodu spomínanej oblasti bude aj výstavba nových bazénov, krytého kúpaliska, ale aj vlekov pod Sninským kameňom a pod. Snahou vedenia mesta je urobiť z rekreačnej oblasti lokalitu, ktorú budú obyvatelia Horného Zemplína využívať aj v zimných mesiacoch.
\"Návrh hovorí o 160 miliónoch korún, ktoré z rozpočtu mesta nevieme zvládnuť, preto chceme využiť možnosti programov z eurofondov. Zastupiteľstvo zámer schválilo, takže ideme do spracovávania projektovej dokumentácie\", uviedol dnes pre TASR primátor mesta Štefan Milovčík.
V prípade, že budú Sninčania so svojím projektom úspešní, primátor predpokladá, že v priebehu dvoch až troch rokov by sa súčasné zámery mali stať realitou.
 

Vyberte región